Bijles of huiswerkbegeleiding

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat de beste oplossing is bij problematiek op school: bijles of huiswerkbegeleiding. Dit verschilt van persoon tot persoon, maar om het onderscheid kort weer te geven: tijdens bijlessen richten we ons voornamelijk op vakinhoudelijke problematiek, met huiswerkbegeleiding is er naast het vakinhoudelijk bezig zijn ook veel aandacht voor planning, structurering, motivatie en uitgebreide voorbereiding.

Ook gezien de beknopte tijdsduur van bijles is vaak het criterium om bij moeilijkheden met meerdere vakken gebruik te maken van huiswerkbegeleiding en voor één vak bijles te nemen.

Points: applicaties voor bijles

Voor bijles maken wij gebruik van van Points, een applicatie die via internet toegankelijk is. Ouders en andere belanghebbenden krijgen een eigen account binnen Points, waarmee onder meer alle afspraken in gezien kunnen worden en de vorderingen tijdens de bijlessen kunnen worden gevolgd.

Bekijk videos

Vakken

Bijles voor leerlingen van de basisschool, middelbare school en kandidaten staatsexamen is altijd mogelijk voor de volgende vakken:

Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie
(ANW) Algemene Natuurwetenschappen Economie Management & Organisatie (M&O) Engels
Grieks Geschiedenis Aardrijkskunde Maatschappijleer
 Filosofie Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV) Grieks en Latijn Rekenen en Taal

Keurmerk LVSI

Lector Studiebegeleiding heeft het keurmerk van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSI) en voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen op het gebied van onder meer didactiek, opleiding, veiligheid en professionaliteit. Tevens biedt de LVSI een onafhankelijke klachtencommissie.

Locaties en Contact

De bijlessen worden gegeven één van de vestigingen van Lector Studiebegeleiding in Voorburg, Oegstgeest of bijles in Den Haag. Voor leerlingen van het Marnix Gymnasium, het Gymnasium Haganum, de Gomarus Scholengemeenschap, het Marecollege en het Utrechts Stedelijk Gymnasium geldt dat zij ook bijles op school kunnen volgen bij Lector.

Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Direct aanmeldenVestigingen

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.