Studiebegeleiding eindexamenjaar

Studiebegeleiding tijdens het eindexamen jaar is de meest intensieve vorm van examenbegeleiding die wij bieden. De examenkandidaat werkt hierbij gedurende (een deel van) het examenjaar dagelijks op onze locatie met onze studiebegeleiders en wordt zo goed mogelijk voorbereid op de schoolexamens/dossiertoetsen (SE’s) en de eindexamens (CSE’s).

Ook begeleiden wij de examenkandidaat bij het profielwerkstuk, de praktische opdrachten en handelingsdelen.

Wij maken samen met de leerling planningen, oefenen alle stof en geven uitleg in alle vakken. Naast het vakinhoudelijke komen zaken als structureren, motivatie en leermethodieken ook uitgebreid aan bod. Verder is er intensief contact met ouders en zo nodig de school. Met deze aanpak hebben wij in de afgelopen drie jaren een gemiddeld slagingspercentage van 98% gerealiseerd.

Als alternatief voor studiebegeleiding bieden wij voor examenkandidaten ook gerichte bijlessen, die één of twee uur per week plaatsvinden.

Kortom: studiebegeleiding is bedoeld voor scholieren bij wie intensieve ondersteuning voor het gehele eindexamen gewenst is en biedt de meeste kans op slagen.

Duur:                    Dagelijks, tot vier uur per dag
Vakken:                Alle
Kosten:                Zie tarieven

Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk het volledige examenrooster.

Individuele examentraining / stoomcursus

Gedurende het schooljaar is het mogelijk om individuele examentrainingen bij ons te volgen. Wij geven examentrainingen voor zowel schoolexamens/dossiertoetsen (SE’s) als de eindexamens (CSE’s).

Een individuele examentraining/stoomcursus duurt acht uur. Deze trainingen zijn hoofdzakelijk gericht op inhoudelijke problematiek die de leerling met een bepaald vak ervaart. De belangrijkste onderwerpen worden behandeld en geoefend, en uiteraard kan de leerling al zijn vragen kwijt. De uren worden verspreid over Twee of drie bijeenkomsten, die in overleg met de leerling ingepland worden.

De stoomcursus is bedoeld voor scholieren die vlak voor het eindexamen een bepaald vak nog eens goed willen oefenen en de puntjes op de “i” willen zetten.

Duur:                  Acht uur
Vakken:              Eén
Kosten:              Zie tarieven

Herexamentraining

Vervelend, het eindexamen niet gehaald! Maar misschien is er nog een kans op slagen na een herexamen. Lector kan deze kans aanzienlijk vergroten met een herexamentraining.

Tijdens deze individuele, intensieve training gaat de leerling met een docent aan de slag om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het herexamen. De examenstof wordt behandeld en geoefend en er wordt uiteraard veel aandacht besteed aan de specifieke moeilijkheden van de leerling. ’s Ochtends krijgt de leerling uitleg van de docent en wordt samen geoefend, ’s middags maakt hij of zij zelfstandig oefenopgaven, die de volgende dag worden nagekeken en besproken.

De herexamentrainingen worden op aanvraag gegeven. In beginsel duurt de training tweemaal drie uur, maar afwijkende tijden zijn mogelijk.

Keurmerk LVSI

Lector Studiebegeleiding is erkend door de LVSI, de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten. Met het keurmerk van de LVSI voldoet Lector aan diverse kwaliteitseisen. De LVSI biedt tevens een onafhankelijke klachtencommissie.

Locaties

De examentrainingen vinden gedurende het gehele jaar plaats op de locaties van Lector in Voorburg, Leiden / Oegstgeest en Den Haag.

Contact

Voor meer informatie of inschrijving kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.