Vanaf woensdag 6 mei is een aantal van onze locaties weer geopend voor huiswerkbegeleiding. Op elke locatie is een veiligheidsprotocol van toepassing, ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. Uiteraard gelden voor deze protocollen de richtlijnen van het RIVM. Tevens hebben wij zelf aanvullende maatregelen genomen.

De locaties waar vanaf 6 mei weer huiswerkbegeleiding gevolgd kan worden zijn:

  • Den Haag Zeeheldenkwartier
  • Den Haag Benoordenhout
  • Gymnasium Haganum
  • Oegstgeest
  • Utrechts Stedelijk Gymnasium
  • Voorburg

Wij hopen vanaf 1 juni ook de deuren van onze andere locaties weer te kunnen openen.

Voor al onze vestigingen geldt dat het mogelijk blijft om online huiswerkbegeleiding te blijven volgen. Tevens blijven wij alle bijlessen voorlopig ook alleen op afstand aanbieden.

Werkwijze online huiswerkbegeleiding
De meeste scholen geven inmiddels al digitaal onderwijs, en/of delen het (t)huiswerk voor de komende weken via bijvoorbeeld Magister of SOMToday. Aan de hand van deze informatie wordt door de coördinator van Lector een persoonlijke werkplanning voor de komende periode gemaakt, met een dagelijkse werkplanning zodat het voor de leerling én ouder(s) of verzorger(s) helemaal duidelijk is wat er die dag moet gebeuren.

’s Middags vindt altijd een individuele digitale les plaats met één van de studiebegeleiders van Lector. Tijdens deze les, die via voor dit doel ontwikkelde software verzorgd wordt, bespreekt de studiebegeleider onder meer de planning en het gemaakte en geleerde werk, geeft uitleg, tips over de aanpak en behandelt vragen van de leerling. Deze les duurt inclusief verslaglegging in StudyAssist 25 minuten, meer informatie over huiswerkbegeleiding vindt u hier.

Zodra de scholen weer openen, vervolgt de huiswerkbegeleiding op de gebruikelijke wijze op één van onze locaties. De tarieven voor huiswerkbegeleiding vindt u hier.

Werkwijze online bijlessen
Onze bijlessen vinden eveneens tijdelijk plaats middels videoverbinding en digibord. Deze lessen duren zoals gebruikelijk 60 minuten. Klik voor meer informatie over onze bijlessen op deze link. De tarieven voor bijles vindt u hier.

Voor zowel huiswerkbegeleiding als bijles nemen wij op dit moment gewoon nog nieuwe leerlingen aan. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.