Onze aanpak

Huiswerkbegeleiding in Oegstgeest bij Lector Studiebegeleiding betekent werken in een productieve en stimulerende omgeving onder begeleiding van ervaren en kundige medewerkers.Onze vestiging beschikt over een aantal werkruimtes met voor elke leerling een ruime eigen werkplek.

Onze aanpak leidt voor het overgrote deel van de leerlingen snel tot verbetering in de resultaten. In de laatste vijf schooljaren ging meer dan 95% van de leerlingen die huiswerkbegeleiding bij ons volgden over naar de volgende klas. 98% van de examenkandidaten slaagden.

Ons pedagogisch model voor huiswerkbegeleiding is gebaseerd op vier pijlers: structuur, leervaardigheid, kennisoverdracht en motivatie.

* Genoemde resultaten betreffen leerlingen die minstens drie maanden lang, vier of vijf middagen per week huiswerkbegeleiding hebben gevolgd tot en met het einde van het schooljaar.

Structuur

Elke leerling werkt volgens een persoonlijke werkplanning met voldoende voorbereiding voor proefwerken, S.O.'s en examens. Ook werken we indien nodig aan het inhalen van achterstanden.

In ons leerlingvolgsysteem StudyAssist is de huiswerkagenda en de dagelijkse werkplanning altijd online inzichtelijk, ook op dagen waarop de leerling niet aanwezig is bij Lector.

Leervaardigheid

Het ontwikkelen van leerstrategieën, het zogenaamde "leren leren", is een essentieel onderdeel van huiswerkbegeleiding.

Veel scholieren kunnen veel efficiënter werken, waardoor zij in dezelfde tijd veel meer kunnen bereiken. Met elke leerling werken we aan een aanpak die voor hem of haar het meest effectief is.

Kennisoverdracht

Onze studiebegeleiders geven uitleg in alle vakken en op alle niveaus. Tijdens de middag heeft de leerling een eigen studiebegeleider die hem of haar uitleg geeft, overhoort en zorgt voor een productieve werksfeer. Als de lesstof op school niet goed is overgekomen of als er sprake is van een achterstand, dan wordt de betreffende stof alsnog uitgelegd en geoefend tijdens de huiswerkbegeleiding.

Motivatie

Er wordt tijdens de huiswerkbegeleiding bij Lector veel aandacht besteed aan motivatie. Slechte resultaten op school en een gebrek aan motivatie gaan vaak samen.

Met onder meer een prettige persoonlijke benadering, goede inhoudelijke uitleg en goede voorbereiding op toetsen proberen we de resultaten zo snel mogelijk te verbeteren, en daarmee ook de motivatie.Verder hanteren onze studiebegeleiders een motiverende aanpak.

Tarieven

Studiebegeleiding Oegstgeest - schooljaar 2021-2022

Huiswerkbegeleiding 3 dgn/wk € 390,00 per maand
Huiswerkbegeleiding 4 dgn/wk € 449,00 per maand
Huiswerkbegeleiding 5 dgn/wk € 514,50 per maand
Huiswerkbegeleiding examenklas 4 dgn/wk € 496,00 per maand
Huiswerkbegeleiding examenklas 5 dgn/wk € 562,00 per maand
Toeslag examenklas bij start na 31 december € 98,00 per maand
Privéles / bijles € 39,00 per uur
Examentraining € 312,00 per vak (8 uur)
Herexamentraining € 312,00 per vak (8 uur)

Basisschool

Huiswerkbegeleiding 1 dag/week € 242,50 per maand
Huiswerkbegeleiding 2 dagen/week € 331,00 per maand
Privéles / bijles € 39,00 per uur

Kortingen

Huiswerkbegeleiding voor meerdere kinderen uit één gezin* 10% korting op het totaalbedrag
Huiswerkbegeleiding in combinatie met bijles (voor dezelfde leerling) 10% korting op de bijlessen
Vooruitbetaling voor geheel schooljaar (geldt alleen voor huiswerkbegeleiding) 3% korting op het totaalbedrag

Voor huiswerkbegeleiding wordt de zomervakantie niet gefactureerd en voor examenkandidaten de maand juni ook niet. Alle genoemde tarieven zijn behoudens typefouten. Aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleend.

* Deze korting geldt alleen voor huiswerkbegeleiding op deze vestiging.

Openingstijden

Kantooruren: 
ma t/m vr 09.00 tot 18.00

Huiswerkbegeleiding: 
ma t/m vr 14.00 tot 18.00

Bijlessen:
ma t/m vr 13.00 tot 15.00
en 18.00 tot 21.00

Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Vanuit de omgeving is de locatie makkelijk te bereiken: naast onze ingang is er een bushalte met snelle verbindingen naar Leiden, Rijnsburg, Noordwijk en omgeving.

Huiswerkbegeleiding is op deze vestiging voor leerlingen van onder meer de volgende scholen:

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.