Lees verder op onze website over huiswerkbegeleiding, bijles en onze andere diensten, of neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze aanpak

Wij bieden op deze locatie huiswerkbegeleiding aan in een rustige en stimulerende leeromgeving, waarbij de leerlingen intensief begeleid worden door kundige en ervaren medewerkers. Onze vestiging in Voorburg is gesitueerd op de hoek van de Koningin Wilhelminalaan en de Van Arembergelaan. In ons pand hebben wij verschillende studieruimtes, met voor elke leerling een eigen ruime werkplek.

De resultaten van onze aanpak mogen er zijn. In de laatste vijf schooljaren werd meer dan 95% van de leerlingen die huiswerkbegeleiding bij ons volgenden bevorderd naar de volgende klas. Van de examenkandidaten die huiswerkbegeleiding bij Lector volgden is het slagingspercentage tot op heden 98%*.

Ons pedagogisch model voor huiswerkbegeleiding is gebaseerd op vier pijlers: structuur, leervaardigheid, kennisoverdracht en motivatie.

* Genoemde resultaten betreffen leerlingen die minstens drie maanden lang, vier of vijf middagen per week huiswerkbegeleiding hebben gevolgd tot en met het einde van het schooljaar.

Structuur

Elke leerling werkt volgens een eigen dagplanning. Dagelijks wordt gewerkt aan het maak- en leerwerk voor de volgende dag, er wordt voorbereid op toetsen en examens, en indien noodzakelijk wordt er bijgespijkerd voor de zwakke vakken.

Wij houden de volledige agenda en alle resultaten van de leerling bij in ons leerlingvolgsysteem StudyAssist.

Leervaardigheid

Een essentieel onderdeel van huiswerkbegeleiding is het werken aan leervaardigheid, ook wel "leren leren" genoemd.

Met elke leerling werken we aan een aanpak die voor hem of haar het beste werkt. Leervaardigheid betekent onder meer het toepassen van verschillende leerstrategieën (o.a. samenvatten, mindmappen, woordjes leren, berekeningen oefenen), oefenen met de juiste stof en een goede zelfevaluatie. Alle geleerde stof wordt overhoord en het gemaakte werk wordt gecontroleerd.

Kennisoverdracht

Elke leerling heeft dagelijks een eigen studiebegeleider. De studiebegeleider ondersteunt de leerling tijdens de middag bij het leerproces. Zo geeft hij of zij inhoudelijke uitleg, overhoort de leerling en zorgt voor een productieve werksfeer. Het ophalen van achterstanden behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze studiebegeleiders beheersen de stof voor alle vakken tot en met niveau 6 vwo.

Motivatie

Er wordt veel aandacht besteed aan motivatie tijdens de huiswerkcursus. Een gebrek aan motivatie en slechte resultaten op school gaan hand in hand, en versterken elkaar vaak. Deze negatieve spiraal willen wij doorbreken. Dit doen we onder meer met een motiverende persoonlijke benadering van elke leerling en inhoudelijke ondersteuning die vaak op zeer korte termijn leidt tot verbetering in de resultaten en de thuissituatie.

Leerlingen van onder meer de volgende scholen volgen huiswerkbegeleiding op deze vestiging:

Aan de strakke schema's van Lector kan onze zoon niet ontsnappen en dat heeft effect gehad: de schoolresultaten zijn enorm vooruit gegaan, waardoor ook zijn motivatie is toegenomen.

Fam. Mulder
over vestiging Oegstgeest

Lector is een serieuze en professionele schoolbegeleiding die met vriendelijkheid, maar zeker ook met strengheid, de studie-prestaties van mijn zoon begeleidt en in de gaten houdt: het gevolg? Mijn zoon doet het uitstekend op school en heeft er ook plezier in om (redelijk) goede cijfers te halen!

Dhr. Spigt
over vestiging Voorburg

Ga zo door met jullie positieve benadering, toegankelijkheid en professionaliteit, jullie zijn daarin echt uniek.

Mw. Khan
over vestiging Den Haag Haganum

Lector studiebegeleiding is zeer behulpzaam.

Mw. Celebi
over vestiging Marnix Gymnasium Rotterdam

Wij zijn erg positief, zowel mijn zoon over de begeleiding en wij over de aandacht eromheen.

Fam. Bijker
over vestiging Den Haag Haganum

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.