In de periode tot en met in elk geval maandag 6 april zijn de scholen gesloten. Wij vinden het erg belangrijk om het leerproces bij de leerlingen gaande te houden, ervoor te zorgen dat er geen achterstanden ontstaan en kinderen actief met school bezig te houden. Voor examenkandidaten is het in deze periode natuurlijk extra belangrijk om goed door te werken, omdat de schoolexamens voor de deur staan en de eindexamens ook spoedig van start gaan.

Daarom bieden wij onze huiswerkbegeleiding en bijlessen voorlopig (alleen) op afstand aan. Hierbij maken wij gebruik van speciale software met videoverbinding en digibord waarop de studiebegeleider/docent en leerling kunnen schrijven, tekenen, bestanden delen etc. Verder blijven we zoals gebruikelijk bij onze studiebegeleiding ons eigen online plansysteem StudyAssist gebruiken. Daarnaast is er frequent telefonisch contact.

Werkwijze online huiswerkbegeleiding
De meeste scholen geven inmiddels al digitaal onderwijs, en/of delen het (t)huiswerk voor de komende weken via bijvoorbeeld Magister of SOMToday. Aan de hand van deze informatie wordt door de coördinator van Lector een persoonlijke werkplanning voor de komende periode gemaakt, met een dagelijkse werkplanning zodat het voor de leerling én ouder(s) of verzorger(s) helemaal duidelijk is wat er die dag moet gebeuren.

’s Middags vindt altijd een individuele digitale les plaats met één van de studiebegeleiders van Lector. Tijdens deze les, die via voor dit doel ontwikkelde software verzorgd wordt, bespreekt de studiebegeleider onder meer de planning en het gemaakte en geleerde werk, geeft uitleg, tips over de aanpak en behandelt vragen van de leerling. Deze les duurt inclusief verslaglegging in StudyAssist 25 minuten, meer informatie over huiswerkbegeleiding vindt u hier.

Zodra de scholen weer openen, vervolgt de huiswerkbegeleiding op de gebruikelijke wijze op één van onze locaties. De tarieven voor huiswerkbegeleiding vindt u hier.

Werkwijze online bijlessen
Onze bijlessen vinden eveneens tijdelijk plaats middels videoverbinding en digibord. Deze lessen duren zoals gebruikelijk 60 minuten. Klik voor meer informatie over onze bijlessen op deze link. De tarieven voor bijles vindt u hier.

Voor zowel huiswerkbegeleiding als bijles nemen wij op dit moment gewoon nog nieuwe leerlingen aan. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Heb je een vraag of wil je dat wij contact met je opnemen?

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.